Jahodový cheesecake

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Sušenky rozdrťte a smíchejte se změklým máslem. Na drcení můžete použít mixér, hmoždíř nebo váleček na těsto. Hmotou vyložte dortovou formu, na okrajích trochu více do výšky, a pečte v předehřáté troubě při 180 stupních 10 minut.

Všechny ingredience na náplň smíchejte pořádně pomocí robota (nebo ručně) až na hladkou hmotu. Nechte chvíli odstát, až odejdou bublinky, a nalijte na zapečenou sušenkovou drobenku. Pečte při 180 stupních. Prvních 30 minut neotevírejte troubu, pak kontrolujte častěji a troubu vypněte v okamžiku, kdy dort začne na okrajích tuhnout a na povrchu jemně hnědnout (jako na obrázku). Pak troubu vypněte, pootevřete a nechte chladnout.

Mezitím si připravte jahodovou polevu. Zmražené jahody vařte s trochou vody, můžete je pokrájet. Až přejdou varem, oslaďte a opatrně vsypávejte lžičku kukuřičného škrobu (pozor, má tendenci hrudkovatět). Ještě chvíli povařte, až omáčka zhoustne. Pak ji rozetřete na povrch dortu až téměř do okrajů. Dort nechte pár hodin v lednici ztuhnout.

Poznámka k receptu

Množství surovin je na dort o průměru 24 cm.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...