Čokoládovo–banánové savarinky

Seznam surovin

Na sirup:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo ušleháme v míse s cukrem do pěny a postupně zašleháme vejce. Přidáme oloupané a rozmačkané banány, kokos a zakysanou smetanu a promícháme. Do jiné mísy prosejeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou a tuto směs důkladně vmícháme do máslového krému.

Připravené těsto naplníme do vymazaných a vysypaných kulatých formiček (máme-li silikonové, nemusíme je vymazávat ani vysypávat). Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut (podle velikosti formiček).

Mezitím smícháme cukr s vodou a povaříme asi 2 minuty. Přidáme nasekanou čokoládu a rum a vše rozmícháme na hladký hustý sirup.

Upečené savarinky opatrně vyklopíme z formiček a polijeme je čokoládovým sirupem. Podáváme je teplé nebo studené, ozdobené ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...