Anaglický dort

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Dno a stěny otevírací dortové formy o průměru 20 cm lehce potřete tukem a pak vyložte pečicím papírem (u stěn nechte papír přečnívat).

2. Švestky, rozinky, máslo, cukr, med, likér, pomerančovou šťávu a kůru v kastrolu pozvolna uveďte do mírného varu. Promíchávejte, až se máslo rozpustí, a směs pak nechte na mírném plameni přibližně
10 minut zlehka probublávat. Sejměte z ohně a nechte 30 minut stát.

3. Do mírně vychladlé směsi přidejte vejce, mouku s práškem do pečiva a se sodou, koření, kakao a namleté mandle. Vše dobře promíchejte. Těsto vlijte do připravené formy a pečte hodinu a 45 minut až téměř 2 hodiny, až bude povrch koláče pevný, lesklý a trochu lepkavý. Při testování špejlí by měl být ve středu ještě trochu vlhký. I s formou ho postavte na mřížku k vychladnutí, pak vyjměte z formy,
potáhněte fondánem a slavnostně ozdobte.

Poznámka k receptu

  • Jemný krém s chutí kokosu a skořice je o Vánocích populární v celém Karibiku.
  • Nazdobit ho můžete Santou, kostkovanou stuhou či jako my růžemi. Podstata zůstává stejná - šťavnatý ovocný chlebíček.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...