Domácí snickers
Seznam surovin
Na korpus:
- cukr krystal 75 gramů
- mouka pšeničná hladká 225 gramů
- máslo 175 gramů
Na krém:
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké karamelové 1 plechovka
- ořechy 250 gramů (slané - arašídy)
- máslo 200 gramů
- cukr krystal 4 lžíce
Na polevu:
- čokoláda na vaření 125 gramů
- čokoláda mléčná 125 gramů
Postup přípravy
Z přísad na korpus vypracujeme hmotu, rozválíme jina plát o rozměrech asi 20 x 25 cm a přeneseme ho na plech na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím připravíme krém. Do hrnce si dáme všechny suroviny včetně oříšků, za stálého míchání pomalu přivedeme k varu a dále vaříme za stálého míchání asi 20 minut, až je krém tuhý. Krém naneseme na vychladlý korpus a rovnoměrně ho rozetřeme.
Obě čokolády rozlámeme na kousky, rozehřejeme je v misce položené na hrnec s vroucí vodou a promícháme. Čokoládu nalijeme na krém, opět rovnoměrně rozetřeme a necháme v lednici dobře vychladit. Pak plát nakrájíme a podáváme.
Načítám komentáře...