Pomerančoví šneci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku smícháme se sušeným droždím, přidáme rozpuštěné máslo, 3 lžíce cukru, špetku soli, 1 vejce a vlažný džus a uhněteme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o velikosti 30 x 40 cm, potřeme ho vejcem a položíme na něj listové těsto rozválené na stejně velký plát.

Zbylý cukr smícháme se skořicí, jemně nakrájenou pomerančovou dužninou a nasekaným rozmarýnem. Směs rozprostřeme na vyválená těsta a stočíme je i s náplní jako roládu.

Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 cm a naskládáme je řezem nahoru těsně vedle sebe do vymazané kulaté formy. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...