MALINOVÉ SUFLÉ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. Maliny propasírujte přes síto a smíchejte je s cukrem, rumem, citronovou šťávou a žloutky. Přidejte špetku soli a vše důkladně vyšlehejte dotuha. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a jemně ho vmíchejte do směsi. Než se těsto pořádně propojí, chvilku to trvá.

2. Formy na suflé vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem. Vlijte těsto a pečte asi 30 minut ponořené v plechu s horkou vodou.

3. Podávejte teplé pocukrované nebo se šlehačkou, nejlépe ozdobené několika malinami.

Poznámka k receptu

Nechali jsme se inspirovat Francií. Variace s malinami přidá klasickému suflé na kráse, a především na lahodné chuti. Trpkost ovoce ovoněná kapkou rumu je tím pravým zimním opojením.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...