Fougasse de Grasse

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí nadrobte do vlažné vody a přidejte cca 100 g mouky. Nechejte odpočinout na teplém místě, dokud dvakrát nezvětší svůj objem.

Přidejte prosátou mouku, olivový olej, 2 celá vejce, špetku soli, pomerančovou vodu, citrónovou kůru a 1 sklenice vody. Vypracujte vláčné těsto, udělejte pravidelný bochánek a nechejte vykynout přibližně 3 hodiny.

Z vykynutého těsta můžete dělat třeba následující pečivo: vyválejte na placku tlustou asi 2 cm, rozřezejte na kousky dlouhé cca 15 cm a široké 8 cm. Upravte oválek a do každého několikrát řízněte nožem, nechejte ještě hodinu vykynout, pomažte rozkvedlaným vajíčkem a pečte 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...