Belgické vafle

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mouku promíchejte se solí, s cukrem a droždím a přidejte vanilkový extrakt a mléko (může, ale nemusí být vlažné). Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto, pak mísu zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout 30 minut.

2. Rozpusťte máslo a nechte ho zchladnout. Do smetany dejte cukr, vanilková semínka a vyšlehejte dotuha. Stěrkou ji jemně smíchejte s mascarpone a odložte do lednice. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu. do vykynutého těsta vmíchejte máslo, a když se zcela spojí, přidejte sníh. Rozehřejte vaflovač, potřete ho olejem, je-li potřeba, a naneste těsto. Zavřete a upečte vafle dozlatova. nám to trvalo asi 4 minuty.

3. Než upečete všechny vafle, nakrájejte banány na kolečka a kaki na tenké plátky. Hotové vafle ozdobte ovocem a krémem, zakápněte medem, posypte ořechy a podávejte.

Poznámka k receptu

Klasika, které nikdy neodoláme. naše vafle mají křupavou krustu a vláčný vnitřek. obvykle se podávají s čokoládovou polevou, šlehačkou a bobulovitým ovocem. my ale vzhledem k sezoně zvolili kaki, banány a med.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...