Piškotový beránek s rozinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Utřete 5 žloutků s cukrem do pěny, přidejte 5 vajec a citronovou šťávu. Postupně přimíchejte mouku, vanilkový cukr a rozinky.

2. Vyšlehejte ze zbylých bílků tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

3. Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte moukou.

4. Těsto nalijte do formy a pečte asi 45 minut. Beránka nechte vychladnout, vyklopte z formy, podélně rozkrojte, pomažte červenou marmeládou a opět spojte.

5. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a nařeďte ji mlékem do potřebné polevové konzistence.

6. Beránka přelijte čokoládovou polevou. Po jejím zaschnutí mu na krk uvažte mašličku.

Poznámka k receptu

Do těsta vmíchejte na kousky rozkrájenou čokoládu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...