Ořechový chlebíček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a přidejte k nim rozpuštěné máslo a mléko.
3. Do tekuté směsi přidejte postupně prosetou mouku, ořechy, prášek do pečiva a sůl.
4. Směs vlijte do vymazané formy a posypte ořechy.
5. Pečte dozlatova cca 40 minut. Podávejte s medem.

Poznámka k receptu

Chlebíček doporučujeme podávat s kvalitním medem od našich včel. Skvělé jsou například ty od letošních vítězů soutěže Regionální potravina: Med květový od Františka Vostoupala, Libavský med květový od Dalibora Vranika z Budišova nad Budišovkou, Skaličský med – květový lipový od Jaroslava Juráně ze Včelí farmy Skalička, Včelí med z období květu lípy od Ing. Karla Kolínka nebo BIO med květový od Ing. Dušana Michálka z Kyselky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...