Bramborová bábovka s karamelovými nugety

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo utřeme s polovinou cukru do pěny a za stálého míchání přidáme po částech studené, jemně nastrouhané brambory, likér a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Přišleháme do něj zbylý cukr, opatrně přimícháme mouku s práškem do perníku a tuto směs zlehka vmícháme do bramborového základu.

Vzniklé tuhé těsto po částech naplníme do vymazané a vysypané bábovkové formy a proložíme ho kousky karamelových tyčinek.

Bábovku pečeme asi 45 minut při 180 °C, po prochladnutí ji vyklopíme a pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...