Beránek

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr, žloutky a změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilinový cukr a citronovou kůru a vlažným mlékem zaděláme těsto, do kterého na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na beránka a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.

Po upečení beránka poprášíme moučkovým cukrem a ozdobíme mašlí.

Poznámka k receptu

Beránka můžete ozdobit i různými polevami:

S cukrovou polevou 2 bílky smícháme s 200 g moučkového cukru a lžící citronové šťávy, třeme asi 15 minut, až poleva zhoustne, a podle potřeby přidáváme horkou vodu. Polevou ihned přelijeme upečeného beránka a necháme ztuhnout.

S čokoládovou polevou V kastrůlku v horké vodní lázni smícháme 100 g ztuženého tuku, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaa a 1 lžíci škrobové moučky a vše umícháme dohladka (nebo použijeme 2 hotové čokoládové polevy, které rozehřejeme ve vodní lázni). Upečeného beránka přelijeme polevou a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...