Salát mimosa

Seznam surovin

Dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chřest očistěte a vhoďte do vroucí osolené vody. Krátce povařte – postačí 1 až 2 minuty, podle tloušťky chřestu – a ihned zchlaďte v ledové vodě, abyste zastavili zbytkový var. Slaninu nakrájejte a na pánvi nasucho opečte.

2. V širším hrnci přiveďte k varu vodu a přilijte ocet. Do naběračky nebo malé misky vyklepněte jedno vejce, lžící zamíchejte vodu v hrnci, aby se v ní vytvořil vír, a vejce do ní opatrně vlijte. Vařte 4 minuty, pak je vylovte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Stejným způsobem připravte zbylá vejce.

3. Nakonec udělejte zálivku: všechny suroviny šlehejte, dokud nezískáte hladkou emulzi. Chřest rozdělte na talíře, přidejte slaninu, ztracené vejce a přelijte dresinkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...