Salát z řas wakame

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řasy vložte do mísy, zalijte teplou vodou a nechte 20 minut nabobtnat. Odstraňte případné tužší části, nasypte do vroucí vody a rychle blanšírujte. Po chvilce řasy přendejte do misky se studenou vodou a ledem, čímž zachováte jejich přirozenou zelenou barvu. Řasy zabalte do kuchyňské papírové utěrky, osušte a pokrájejte.

2. V zavařovací sklenici smíchejte ocet, sójovou omáčku, chilli, sezamová semínka a cukr. Energicky sklenicí třepejte, aby se cukr rozpustil a tekutiny propojily. Řasy dejte do mísy, polijte dresinkem, promíchejte a ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Plevelná jedlá mořská řasa je velice oblíbenou součástí asijské kuchyně nejen pro svou chuť, ale i řadu minerálů a vitaminů. Octová zálivka perfektně ladí s chutí řasy wakame, sezamová semínka zase dodají báječnou křupavost.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...