Salát Tabbouleh

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bulgur propláchneme v sítu studenou vodou, nasypeme do mísy a zalijeme vařící vodou tak, aby byl ponořený. Necháme ho 25 minut bobtnat, pak ho scedíme, necháme odkapat, osušíme v utěrce a nasypeme do mísy.

Zelenou petrželku zbavíme stonků a lístky nasekáme nahrubo. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Vše přidáme k bulguru, přimícháme mátu, citronovou šťávu a olivový olej, osolíme, opepříme a promícháme.

Salát rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů a každou porci ozdobíme několika opranými a odkapanými listy zeleného salátu.

Poznámka k receptu

Bulbur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice. Koupíte v supermarketu, nebo obchodech se zdravou výživou.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...