Bramborový salát s jablky

Seznam surovin

Na salát:

Na zálivku:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mrkev očistíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slijeme ji, po prochladnutí ji nakrájíme spolu s oloupanými vařenými bramborami na drobné kostičky (nejlépe pomocí drátěné mřížky) a nasypeme do mísy.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky, namočíme do trochy vody silně okyselené šťávou z citronu, abychom zabránili zhnědnutí, necháme je odkapat a přisypeme do mísy.

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na půlkolečka, obojí nasypeme spolu s hráškem do mísy a salát promícháme.

Vmícháme hořčici rozšlehanou se solí, pepřem a olejem, salát přelijeme jogurtem ochuceným solí, pepřem a pažitkou a doplníme půlkami oloupaných, natvrdo uvařených vajec.

Poznámka k receptu

Do salátu použijte buď sterilovaný hrášek nebo hrášek mražený, který krátce povaříte v osolené vodě a prudce zchladíte v ledové vodě.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...