Avokádo s jablky a kustovnicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Avokáda kolem dokola nakrojíme až k pecce a rozpůlíme. Do pecky zasekneme nůž a pecku vypáčíme. Lžící pak z půlek vykrojíme dužninu, nakrájíme ji na menší kostky a nasypeme je do misky.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostky. Rajčátka omyjeme, rozkrojíme na půlky a přidáme spolu s jablky do mísy s avokádovými kostkami. Pak přidáme goji, citronovou šťávu a olej a promícháme.

Salát dochutíme solí a pepřem, naplníme ho do vydlabaných avokádových půlek, doplníme ho nasucho opečenými plátky toastového chleba a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Goji neboli kustovnice čínská je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů, má řadu léčivých účinků a je považována za čínské tajemství dlouhověkosti. Sušené plody mají světle červenou barvu, vypadají jako rozinky a mají velmi příjemnou chuť připomínající něco mezi třešní, brusinkou, šípkem a rozinkou. Kustovnici seženete v prodejnách zdravé výživy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...