Kedlubnová kaše s ředkvičkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kedlubny a brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V kastrole nechte zpěnit máslo, přimíchejte do něj nastrouhanou směs, osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Podlijte mírně vodou a duste napřed bez pokličky a pak přikryté asi 10 minut.

2. Očištěné, neoloupané ředkvičky nakrájejte na plátky a ty pak na nudličky. Cibulovou nať nakrájejte na jemná kolečka. Pokud má kedlubna mladé svěží lístečky, spařte je, prolijte studenou vodou a použijte na ozdobení.

3. Do hotové kedlubnové směsi přilijte teplou smetanu, prohřejte a nahrubo rozmixujte. Ozdobte nudličkami ředkviček, cibulovou natí a spařenými lístečky kedluben.

Poznámka k receptu

Podávejte s krůtím řízkem v sýrovém těstíčku nebo s lososem, popřípadě s filetem z tresky, opečeným na směsi másla a olivového oleje.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...