Bramboráky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Oloupané brambory nastrouhejte nahrubo a ihned zalijte mlékem, zabráníte tak jejich zčernání. Přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, osolte a opepřete podle chuti, důkladně promíchejte.

2. V pánvi rozpusťte dostatečné množství sádla a bramboráky smažte z obou stran dozlatova. Čas od času těsto v míse promíchejte, škrob bude mít tendenci usazovat se na dně. Hotové bramboráky pokládejte na kuchyňské utěrky, které odsají přebytečný tuk.

Poznámka k receptu

Pokud použijete moučné brambory, není potřeba přidávat žádnou mouku navíc. Nejkřupavějších bramboráků docílíte, když brambory nastrouháte nahrubo. A smažte je na sádle, jsou tak nejlepší.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...