Boršč I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je, dužninu nakrájíme na kostičky a šťávu se zrníčky slijeme do misky.

Obě masa nakrájíme na kostky nebo plátky a opečeme je v hrnci na rozehřátém oleji. Přimícháme protlak, osolíme, zalijeme asi litrem vody a přivedeme k varu. Přidáme na kostky nakrájenou řepu a dále vaříme, dokud není řepa napůl měkká. Pak přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer a zelí, bobkové listy, celý pepř a nové koření a zvolna vše uvaříme doměkka.

Na závěr vmícháme nakrájená rajčata a polévku již jen necháme přejít varem. Podle chuti ji přisolíme, rozdělíme do talířů nebo misek a každou porci doplníme kopečkem zakysané smetany.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...