Zeleninová polévka s kaprem

Seznam surovin

Na vývar:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do hrnce dáme omytou hlavu a kousek kapra, zalijeme je ledovou vodou, přidáme bobkové listy, celý pepř a tymián, osolíme a pomalu vaříme 20 minut. Pak vývar scedíme a z kapra obereme kousky masa.

Všechnu zeleninu očistíme nebo oloupeme, mrkev nakrájíme na menší kolečka, šalotky na osminky, česnek na plátky, brambory a řapíkatý celer na kostky (listy celeru si necháme zatím stranou). V hrnci rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm mrkev, česnek a šalotku. Zalijeme je horkým vývarem, přidáme řapíkatý celer a brambory a pomalu vaříme, dokud není zelenina téměř měkká. Pak polévku zahustíme jíškou a 5 minut pomalu provaříme.

Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a citronovou kůrou a nakonec do ní přidáme kousky kapřího masa a nasekanou petrželku s listy řapíkatého celeru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...