Zuppa Pavese
Seznam surovin
- hovězí maso 600 gramů (přední)
 - vývar hovězí 1 litr
 - bageta 16 plátků
 - vejce 4 kusy
 - petržel hladkolistá (nať)
 - sýr Parmezán 80 gramů
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Maso omyjte, dejte do hrnce, přidejte cibuli, sůl, celý pepř, zalijte vodou a zvolna vařte. Asi po hodině přidejte zeleninu, ovařte a přeceďte přes cedník vyložený řídkým plátnem.
Plátky bagety opečte na másle z obou stran. Plátky rozdělte do talířů, do každého rozklepněte jedno vejce, posypte jemně nastrouhaným sýrem a zalijte horkým vývarem. Vložte pod gril a 5 minut zapečte (nebo zapečte ve vyhřáté troubě).
Hotovou polévku posypte jemně nasekanými zelenými natěmi.
							
						
					




Načítám komentáře...