Špenátová polévka smetanová

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, zasypeme moukou a vytvoříme jíšku. Zalijeme vývarem. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, pepř a sůl. Přivedeme k varu a necháme 15 minut povařit.

Pokud používáme čerstvý špenát, necháme základ vařit déle. Mrazený špenát necháme rozpustit, čerstvý pouze zvadnout.

Polévku lehce rozmixujeme, odstavíme z plotny a vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme a podáváme se lžící zakysané smetany navrch.

Poznámka k receptu

Pro sytější polévku přidejte pár na kostičky nakrájených brambor a povařte před přidáním špenátu. Před dovařením do polévky vsypte trochu nastrouhané nivy. Polévka bude výraznější chuti.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...