Chlodnik

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve slané vodě s koriandrem 30 minut povařte nahrubo nastrouhanou oloupanou řepu i s natí (trochu si nechte na ozdobení). Odvar slijte a vmíchejte do něj smetanu smíchanou s moukou.

2. Do polévky vložte na kostičky nebo na plátky nakrájené okurky a cibulky a asi 10 minut povařte.

3. Rozdělte na porce, do každé vložte pokrájenou celerovou nať a řapík, najemno nasekaný kopr a osolené a uvařené kuřecí maso (může být i obrané ze zbylé pečeně), krátce orestované na másle a pak pokrájené na menší kousky.

4. Přikyselte a podávejte s čerstvým nebo nasucho orestovaným pečivem.

Poznámka k receptu

Tato polská polévka je nevšední, lehce stravitelná a výživná. Základním stavebním kamenem je červená řepa a okurky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...