Lososové knedlíčky
Seznam surovin
- brokolice 250 gramů
- vývar drůbeží 5 decilitrů
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- smetana 1,5 decilitru
- pepř růžový 1 lžička (drcený)
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- sůl
Na knedlíčky:
- losos 120 gramů (filety)
- houska 40 gramů (bílé pečivo)
- smetana na šlehání 1/2 decilitru
- citronová kůra 1 špetka
- smetana zakysaná 0,8 decilitru
- pepř (mletý)
Postup přípravy
V menším hrnci rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a necháme zpěnit. Přidáme muškátový květ, zalijeme studeným vývarem, dobře rozmícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přilijeme smetanu a polévku necháme zvolna vařit.
Mezitím připravíme knedlíčky.Střídku pečiva nakrájíme na plátky a zalijeme je smetanou. Lososa nasekáme najemno (nejlépe v robotu), osolíme ho, opepříme, ochutíme citronovou kůrou a po částech vmícháme namočenou střídku. Mokrou lžičkou vykrajujeme z hmoty nočky, které opatrně v dlaních zakulatíme, vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 5 minut. Pak je scedíme a necháme stát v misce zakryté fólií, aby neoschly.
Brokolici vložíme do 3,3 dl vroucí osolené vody a povaříme doměkka. Přilijeme ji i s vodou do polévky a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krém podle chuti dosolíme a rozdělíme do talířů. Přidáme knedlíčky a každou porci doplníme růžovým pepřem a kopečkem zakysané smetany.
Načítám komentáře...