Bramborová polévka s kukuřicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Klobásu nakrájíme na plátky, nasucho je orestujeme v teflonové pánvi a necháme stranou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme polovinu sádla nebo oleje, přidáme cibuli a osmahneme ji dorůžova. Přidáme brambory, orestujeme, zasypeme mletou paprikou, přimícháme česnek a na kousky nakrájená sušená rajčata, vše zalijeme asi 5 dl vody, osolíme a přivedeme k varu.

V kastrůlku rozehřejeme zbylé sádlo (olej), zasypeme ho moukou a za stálého míchání připravíme tmavou jíšku. Zalijeme ji 5 dl studené vody, dobře rozšleháme a přilijeme do hrnce k bramborám.

Polévku opět přivedeme k varu, přidáme do ní kukuřici a vše uvaříme společně doměkka. Ke konci varu do polévky přidáme orestované plátky klobásy a podle chuti ji přisolíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...