Žloutkový pohár s ovocem

Seznam surovin

  • vejce 6 kusů (velká)
  • cukr 2 lžíce (ovocný)
  • tvaroh 100 gramů (nízkotučný)
  • hroznové víno 100 gramů (bez pecek)
  • maliny 4 lžíce (nejlépe čerstvé mohou být i mražené)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Ve větší misce elektrickým šlehačem vytvořte ze žloutků a cukru hedvábně hebkou a nadýchanou pěnu.

2. Pak do ní opatrně vmíchejte tvaroh a podávejte ji s bobulkami hroznového vína a malinami. V sezoně vyměňte bobule hroznů za červené ovoce, ideálně za rybíz, a zmražené maliny za čerstvé.

Poznámka k receptu

Tento babičkovský recept je prostě neodolatelný. Pokud nechcete kazit oživující efekt žloutků a syrového ovoce na mozek, vyvarujte se tuků (to jen na omluvu za ten nízkotučný tvaroh).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...