Pošírované hrušky I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do vyššího hrnce, kam se těsně vedle sebe vejdou čtyři hrušky, nalijte víno. Přidejte kůru z jednoho pomeranče, šťávu z obou pomerančů, badyán, skořici, hřebíček, cukr a přiveďte k varu.

Mezitím oloupejte hrušky a zespodu opatrně vykrojte jádřince. Až se víno začne vařit, vložte do něj oloupané hrušky. Plamen ztlumte na minimum a hrušky vařte, dokud nezměknou (ale ne úplně). Pak je sejměte z plotny a nechejte ve víně vychladnout, klidně i do druhého dne.

Vychladlé hrušky vyjměte z vína, tekutinu přeceďte a varem ji zredukujte na poloviční množství. Hrušky rozdělte do misek a přelijte je vychlazeným vinným sirupem

Poznámka k receptu

Hrušky můžete podávat samotné, nebo s cukrářskými piškoty

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...