Srnčí paštika z konzervy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso promícháme s novým kořením, pepřem, tymiánem, bobkovým listem a plátky slaniny a necháme přes noc marinovat.

Toastový chléb nakrájíme na kostky a namočíme do mléka. Druhý den vyjmeme slaninu, maso osolíme, přelijeme rozehřátým máslem a pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 150°C 50 minut doměkka. Maso necháme i s výpekem vychladnout, vyjmeme bobkový list a s játry a plátky chleba namočenými v mléce vše umeleme najemno. Směs promícháme se žloutky, na kostičky nakrájenou slaninou, petrželkou, ochutíme muškátovým oříškem a osolíme.

Plechovku vyložíme namarinovanými plátky slaniny a naplníme paštikovou hmotou. Vrch překryjeme přesahujícími plátky slaniny a zakryjeme alobalem. Naplněnou plechovku postavíme do kastrůlku s horkou vodou tak, aby byla z poloviny ponořená, a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C 40 minut. Hotovou paštiku necháme přes noc vychladnout.

Poznámka k receptu

Když nemáte po ruce vhodnou formu, použijte klidně něco jiného, co zrovna po ruce máte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...