Játra s jablečnou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a potřeme olejem. Oloupaná jablka rozkrájíme na kostky a spolu s drobně nasekanou cibulí lehce opečeme v hlubší pánvi na oleji. Přidáme med a za stálého míchání opatrně dusíme doměkka. Pak polovinu jablek odebereme, do pánve přidáme hořčici, krátce orestujeme, přilejeme víno, osolíme, zakryjeme poklicí a omáčku zvolna dusíme. Mezitím játra opečeme z obou stran na rozpálené pánvi na oleji, přeložíme je do pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a uložíme v troubě vyhřáté na 150 °C. Omáčku propasírujeme do kastrůlku, přidáme výpek z jater a odebranou polovinu podušených jablek a necháme krátce přejít varem. Játra osolíme, opepříme a podáváme přelité omáčkou. Vhodná příloha je rýže.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...