Závitky z bůčku s fazolemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Černé fazole a mungo odděleně namočíme přes noc do studené vody a druhý den uvaříme každé zvlášť doměkka.

V kastrolu zahřejeme olej, přidáme oloupanou drobně nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek a při nižší teplotě mícháme, dokud cibule nezměkne. Přidáme uvařené slité fazole, hořčici, očištěné a překrájené listy špenátu, osolíme, opepříme, za stálého míchání směs krátce podusíme a necháme zchladnout.

Bůček nakrájíme na 8 tenkých plátků, opatrně je naklepeme, osolíme a opepříme. Jeden plátek natočíme na kulaté plechové vykrajovátko (na cukroví) a položíme do pekáčku. Naplníme ho fazolovou směsí a vykrajovátko opatrně odstraníme tak, že ho vytočíme směrem nahoru. Stejným způsobem naplníme i zbylé plátky, rozdělíme na ně zbylou fazolovou směs, pekáček přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a pečeme asi 40 minut při 170 °C. Podle potřeby maso během pečení podléváme pivem. Podáváme s pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...