Skřivani ve skleničce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso i sádlo pokrájejte na kostky.

Sádlo vložte do hrnce a na velmi mírném plameni je pomalu rozpouštějte a míchejte, dokud neztratí mléčně bílou barvu. Poté po částech a za stálého míchání vložte maso. Zalijte hrnkem vody, opět promíchejte a na středním plameni nechte probublávat. Asi po hodině zmírněte plamen na úplné minimum, přiklopte poklicí a nechte bublat další hodinu (pokud se maso začíná smažit, znovu ho trochu podlijte vodou).

Poté přilijte víno a osolte. Dobře promíchejte a nechte bublat další hodinu už bez pokličky.

Ke konci vaření směs opepřete, promíchejte, stáhněte z plotny a nechte odpočinout. Sádlo slijte do sklenic a maso ještě několik minut promíchávejte. Poté ho rozdělte do sklenic se sádlem a nechte vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...