Vepřová panenka s omáčkou s blumami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřovou panenku opláchneme vodou, osušíme a svážeme provázkem do válečku. Dvě lžíce oleje smícháme s mletým zázvorem a lžičkou mletého pepře, touto směsí panenku potřeme a necháme ji odležet v chladu nejméně 2 hodiny (nejlépe přes noc).

Odleželé maso osolíme a zprudka opečeme ze všech stran dozlatova na rozpáleném oleji. Pak maso vyjmeme, přeložíme do pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a troubu vypneme.

Do pánve s výpekem z masa přidáme vypeckované a nakrájené blumy, marmeládu, červené víno a kostku vývaru rozmíchanou v 1 dl vody, dobře promícháme a povaříme asi 10 minut, dokud blumy nezměknou. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochutíme solí a pepřem a ještě krátce povaříme.

Vepřovou panenku zbavíme provázku, nakrájíme ji na několik válečků, rozdělíme ji spolu s omáčkou na talíře a podáváme s opečenými brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...