VEPŘOVÁ PANENKA PEČENÁ SE SUŠENÝM OVOCEM

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. V mističce smícháme hořčici s tymiánem. Panenku celou důkladně osolíme, opepříme a potřeme směsí hořčice a tymiánu.

2. Na středním plameni rozehřejeme olej v litinové pánvi nebo hrnci, který můžeme dát i do trouby. Nasypeme do něj cibuli a bez míchání opékáme dozlatova, trvá to zhruba 2 minuty. Poté klínky cibule otočíme a opečeme je i z druhé strany. Přilijeme cider a mícháme, seškrábneme všechny připečeniny ze dna pánve. Přisypeme sušené ovoce, lehce promícháme a sundáme z plamene.

3. Vložíme panenku do pánve či hrnce a v troubě pečeme 30 minut. Vyndáme maso na prkénko, zabalíme do potravinářské fólie nebo alobalu a necháme ještě 15 minut odpočinout. Servírujeme nakrájené na plátky společně s tatarskou omáčkou Hellmann’s Delikátní.

Poznámka k receptu

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...