Pečená vepřová kýta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vepřové maso opláchneme, osušíme, potřeme směsí medu, zázvoru a jemně nakrájeného česneku a vložíme ho do pekáčku. Přidáme snítky tymiánu, maso zakryjeme a necháme v chladu alespoň 4 hodiny odležet.

Pak do pekáčku přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli, vše podlijeme olejem a trochou vody a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Asi po 30 minutách maso podle potřeby opět podlijeme trochou vody, přelijeme výpekem a dále pečeme asi 30 minut. Během té doby maso ještě několikrát přelijeme výpekem.

Hotové měkké maso vyjmeme z pekáčku a uložíme v teple. Výpek přelijeme do malého kastrůlku a při mírné teplotě restujeme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Pak výpek zasypeme moukou, orestujeme ji, zalijeme asi sklenkou vody, rozšleháme a šťávu necháme asi 15 minut provařit.

Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme s dušeným červeným zelím a houskovými knedlíky.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...