Pečená vepřová žebra

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce rozmícháme med, citronovou šťávu a rozdrcené stroužky česneku. Do směsi přidáme olej, kremžskou hořčici, sójovou a worchesterskou omáčku, pepř a kari, podle chuti osolíme, přisypeme grilovací koření a znovu dobře promícháme.

Žebra nakrájíme podél kostí na jednotlivé kousky, lehce je potřeme připravenou marinádou, rozložíme do pekáčku a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Pak ztlumíme teplotu na 160 °C a žebra dále pečeme asi 45 minut doměkka. Hotová žebra vyjmeme z pekáčku a uložíme v teple.

Do pekáčku s výpekem přilijeme zbylou marinádu, přidáme chilli papričky a vše prohřejeme. Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, promícháme a omáčku necháme asi 3 minuty v troubě dopéct (čokoláda se nesmí přehřát!).

Teplá žebra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou z pekáče a podáváme je s pečivem nebo chlebem.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...