Grilované vepřové s kuskusem
Seznam surovin
Na maso:
- hořčice dijonská 4 lžičky
 - med 3 lžíce
 - šťáva pomerančová 1 lžíce
 - vepřové maso 4 plátky (libové)
 - petržel hladkolistá (nasekaná, na ozdobení)
 
Na kuskus:
- kuskus 300 gramů
 - cibulka jarní 1 svazek
 - vývar kuřecí 4,5 decilitru
 - olej olivový 1 lžíce
 - rajčátka cherry 250 gramů
 - pepř černý (mletý)
 - sůl
 
Postup přípravy
V misce smícháme hořčici, med a pomerančovou šťávu a touto směsí z obou stran potřeme plátky masa. Opečeme je na grilu (nebo v troubě zapnuté na gril) z obou stran (z každé strany asi 4 minuty) a průběžně potíráme zbývající směsí. Během grilování zachytáváme odkapávající šťávu do pečící misky.
Kuskus a nakrájenou jarní cibulku vložíme do mísy. Do horkého vývaru nalijeme olej, touto směsí zalijeme kuskus, promícháme, mísu zakryjeme poklicí a kuskus necháme asi 5 minut stát, aby se do něj tekutina vsákla. Pak kuskus načechráme vidličkou, přimícháme do něj nakrájená rajčátka a podle chuti ho opepříme a osolíme.
Kuskus rozdělíme na talíře, položíme na něj plátky masa, přelijeme je vypečenou šťávou a každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
Jako příloha je výborný i kuskus s grilovanou zeleninou (např. mrkví, cuketou, paprikou). Tvrdší zeleninu nejprve krátce povařte v osolené vodě, pak ji rychle ogrilujte na grilovací pánvi, dochuťte solí, případně i bylinkami a promíchejte s hotovým kuskusem.
							
						
					




Načítám komentáře...