Zapékaný koláč s knedlíky, zelím a uzeným
Seznam surovin
- knedlík bramborový 12 plátků
- knedlík houskový 8 plátků (kynutý)
- zelí červené 250 gramů (dušené, ochucené)
- uzené maso 150 gramů (moravské, plátky)
- sádlo (nebo špek, na vymazání)
- slanina anglická 10 plátků
Postup přípravy
Pekáček vyložíme papírem na pečení, potřeme ho špekem nebo sádlem a naskládáme na něj těsně vedle sebe kolečka houskových knedlíků.
Na knedlíky rozložíme polovinu plátků masa, překryjeme je vrstvou zelí a pak zbylými plátky masa. Další vrstvu utvoříme z plátků bramborových knedlíků a zakryjeme je plátky slaniny.
Naplněný pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 30 minut dozlatova.
Načítám komentáře...