Salát s pomelem a uzeným pstruhem

Seznam surovin

Dresink:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte dresink. V malé pánvičce nasucho opražte kokos, než zezlátne. Galangal a šalotky nasekejte najemno a vložte do hrnce s vodou, palmovým cukrem a rybí omáčkou. Vařte na středním plamenu těsně pod bodem varu a přidejte polovinu strouhaného kokosu. Zbytek dejte stranou. Míchejte, dokud se většina vody nevyvaří, směs musí být lepkavá. Ochutnejte a případně přidejte rybí omáčku. Nechte vychladnout.

2. Pomelo oloupejte a odstraňte z něj blanky. Filet z ryby rozdělte na velikost sousta a dejte do mísy. Přidejte pomelo, s nadrobno nasekanou šalotkou, citronovou trávou a chilli papričkou. Limetu dobře omyjte, asi ze čtvrtiny plodu oloupejte kůru (jen zelenou část), nasekejte ji najemno a přijdete k ostatním surovinám. Z limety vymačkejte šťávu a zalijte jí obsah mísy.

3. Burské oříšky, kešu nebo mandle opečte nasucho na pánvi, nasekejte je nahrubo a spolu se zbylým kokosem a dresinkem lehce vmíchejte do salátu. Podávejte se špenátovými listy a měsíčky limetky na dochucení.

Poznámka k receptu

Sofiina verze thajského salátu miang, který se tradičně podává s krevetami. Všechny přísady jsou nakrájené zvlášť a stolovníci si je sami balí do soust. Sofia místo krevet podává uzeného pstruha a chutě v salátu má raději prolnuté. Pokud seženete betelové listy, použijte je místo špenátu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...