Kapr na pivu se žampiony

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu nalijeme pivo, přidáme bobkové listy, celý pepř a rozkrojenou neoloupanou cibuli a přivedeme k varu. Vložíme porce kapra, hrnec zakryjeme poklicí a na mírném ohni pomalu dusíme 15 minut. Měkkého kapra vyjmeme a uložíme v teple.

Vývar vhrnci zahustíme jíškou, provaříme a přecedíme. Dochutíme ho solí a vinným octem a vmícháme do něj nasekanou petrželku a žloutky.

Do vývaru na závěr vložíme kapra, necháme ho lehce prohřát, rozdělíme na talíře a podáváme například s vařenými brambory nebo chlebem.

Poznámka k receptu

Míso žampiónů, zkuste použít čerstvé malé hříbky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...