Tuňák s restovanými jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Filet z tuňáka opláchneme vodou, osušíme a nakrájíme podélně na špalíky, které z jedné strany přimáčkneme na talířek posypaný drceným pepřem a uložíme v chladu.

Polovinu jahod rozmixujeme, propasírujeme a nalijeme do kastrůlku. Přidáme sójovou omáčku s medem a za stálého míchání svaříme, až směs zhoustne. Vmícháme do ní olivový olej a uložíme v teple.

Odleželé špalíčky tuňáka zprudka opečeme ze všech stran na pánvi z olejem (špalíčky otočíme vždy, když se na opékané straně vytvoří asi 2 - 3 mm silná šedivá vrstva). Takto připravené rybí maso uložíme v teple.

Druhou polovinu jahod očistíme, nakrájíme na plátky a krátce orestujeme v malém kastrůlku na rozehřátém olivovém oleji.

Chřest očistíme, stonky odřízneme, spodní třetinu stonků oloupeme škrabkou a stonky nakrájíme podélně na plátky. Hlavičky chřestu i nakrájené stonky vhodíme do vroucí osolené vody a jen krátce necháme spařit.

Orestované jahody rozdělíme na nahřáté nalíře, přidáme porce rýže a tuňáka nakrájeného na plátky, doplníme spařeným a odkapaným chřestem a jahodovou omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Nakrájený chřest povařte opravdu jen krátce, stačí necelá minuta. Do vody na vaření můžete přidat i trochu cukru, případně kousek másla.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...