Grilovaný cípal s rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do každé ryby uděláme několik zářezů, potřeme je olejem, osolíme a pomalu grilujeme z obou stran na kraji grilu nebo grilovací pánve.

Omytá rajčata rozkrojíme na půlky, pokapeme je olejem, osolíme, opepříme a grilujeme na středu grilu nebo grilovací pánve řezem dolů. Pak je otočíme, potřeme na řezu směsí zbylého oleje a balzamikového krému a ještě chvilku je necháme grilovat, dokud krém nezkaramelizuje.

Grilované ryby přendáme na talíře, pokapeme je citronem a zbytkem oleje s balzamikovým krémem, obložíme rajčaty a ozdobíme nasekanou petrželkou. Jako příloha se nejlépe hodí vícezrnná bageta.

Poznámka k receptu

Balzamikový krém je tmavý balzamikový ocet s krémovou konzistencí, který se používá na dochucení. Seženete ho třeba v prodejnách s italskými specialitami. Nebo ho nahraďte obyčejným balzamikovým octem, který svaříte do zhoustnutí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...