Cambrisge Weight Plan: Rybí špíz s nudlemi shirataki
Seznam surovin
- rybí filety 300 gramů (z mořského vlka nebo jiné netučné ryby)
 - nudle 200 gramů (shirataki)
 - špenát baby 1 hrst
 - česnek 1 stroužek
 - cibulka jarní 1 kus
 - citron 1 kus
 - kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
 - koření chilli (dle chuti)
 - semínka sezamová 2 lžičky
 - oregano
 - sůl
 - pepř
 
Postup přípravy
Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací jehlu či špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citronu.
V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané čerstvé oregano. Touto směsí koření posypeme připravené špízy a ogrilujeme.
Mezitím na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a přidáme pokrájený špenát.
Nálev z nudlí slijeme a nudle propláchneme pod tekoucí vodou. Po promytí je vložte do misky a zalijte vroucí vodou, nechce přibližně minutu prohřát, následně přes cedník sceďte a smíchejte s připraveným špenátem.
Servírujte na mělkém talíři společně se špízem, na závěr můžete ještě dochutit špetkou chilli.
Poznámka k receptu
1 porce má 300 kcal
							
						
					




Načítám komentáře...