Krevety s chilli a avokádem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z krevet odřízneme tělíčko a ocásek vyloupeme z krunýřku (necháme pouze zadní ploutvičku). Nožem nařízneme hřbet ocásku a vyškrábneme z něj střívko. Takto očištěné krevety omyjeme, osušíme a napícháme na malé špízy nebo hrocené špejle.

V mělké misce rozmícháme chilli pastu s trochou oleje a solí. Do této marinády vložíme připravené špízy a necháme je v chladničce hodinu marinovat. Avokáda podélně rozkrojíme až k pecce a rozdělíme na půlky. Do každé půlky s peckou zasekneme nůž těsně k pecce, avokádo pootočíme tak, aby nůž prokrojil dužninu kolem pecky, a pecku vydloubneme. Dužninu z půlek vykrojíme lžící, nakrájíme ji na kostky a vložíme je do mísy. Přidáme šťávu z limetky a omytá, na půlky nakrájená cherry rajčátka, osolíme, opepříme a promícháme.

Pánev vytřeme olejem a rozpálíme ji. Vložíme do ní připravené krevetové špízy a rychle je z obou stran opečeme (asi 30 vteřin z každé strany). Přendáme je na talíře, ozdobíme lístky máty a podáváme se salátem a případně i limetkami na dochucení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...