Hlávkový „špenát“ s grilovanou bílou rybou

Seznam surovin

  • ryba 4 porce (bílá, např. halibut nebo treska, celkem 800 g)
  • sůl
  • pepř bílý (mletý)
  • olej (na potření a opečení)

Na Hlávkový "špenát":

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a necháme ji zpěnit. Přilijeme citronovou šťávu, zalijeme smetanou a pozvolna zavaříme. Pak přidáme očištěné listy salátu, osolíme, opepříme a již dále nevaříme.

Porce ryby osolíme, opepříme, potřeme je olejem a opečeme z obou stran na grilovací pánvi vytřené olejem.

Teplý hlávkový „špenát“ rozdělíme na talíře, přidáme opečené porce ryby a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Ideální přílohou je domácí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...