Biryani s krevetami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, krevety zbavte hlav a oloupejte, všechny druhy koření smíchejte v misce. Na plotnu postavte hrnec s vodou, osolte ji, vsypte do ní část koření a přidejte propláchnutou rýži. Vařte téměř doměkka.

2. V pánvi rozpalte část přepuš- těného másla a orestujte na něm cibuli dohněda. Část odložte na ozdobu, do pánve přidejte česnekovo-zázvorovou pastu a zbylé koření a nechte rozvonět. Přidejte krevety a zprudka orestujte. vmíchejte jogurt a zbylé přepuštěné máslo.

3. V pánvi wok vrstvěte rýži a krevetovou směs, k poslední vrstvě přidejte nasekanou mátu, koriandr a citronovou šťávu, zakryjte alobalem a vařte ještě asi 10–12 minut, aby se propojily všechny chutě. Promíchejte a ihned podávejte

Poznámka k receptu

Biryani je variabilní jídlo. místo krevet zkuste i kuřecí nebo jehněčí maso, skvěle funguje i zeleninová verze. posledních pár minut vařte rýži a krevety ve vrstvách.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...