Řecké špízy

Seznam surovin

Na špízy:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme studenou omáčku. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, lžičkou odstraníme semínka a okurku nastrouháme najemno. Vymačkáme z ní přebytečnou vodu, přidáme bílý jogurt, mátu, citronovou kůru a šťávu, osolíme, promícháme a omáčku dochutíme trochou pepře.

Bílý chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme je mlékem a necháme nasáknout. Oloupaný česnek a cibuli nakrájíme najemno. Přidáme obě mletá masa, vejce, sůl, pepř a namočený chléb a dobře propracujeme. Přidáme fetu, oregano a paprikové vločky a promícháme. Rukama potřenýma olivovým olejem vytvarujeme ze směsi 30 kuliček a napíchneme je na tenké špízové jehly.

Plech vyložíme papírem na pečení, který ještě potřeme olivovým olejem a rozložíme na něj připravené špízy. Vložíme je do trouby pod rozehřátý gril a za průběžného otáčení grilujeme, dokud nezískají kuličky tmavě hnědou barvu (asi 8 minut). Podáváme je s připravenou omáčkou a světlým pečivem.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 2,5 dl

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...