Karbanátky s dušenou zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mleté maso smíchejte se strouhankou, vejci, petrželkou a pecorinem. Směs důkladně prohněťte, nejlépe prsty, pak směs podle chuti osolte a rukama namočenýma ve studené vodě tvořte minikarbanátky. Z obou stran je osmažte na slunečnicovém oleji.

2. Mrkev nastrouhejte na hrubé straně struhadla, celer nakrájejte na malé kostičky a cibuli nasekejte najemno. Pak cibuli lehce opečte na olivovém oleji, přidejte mrkev, celer a opékejte do poloměkka. Přidejte pokrájený nebo rozmělněný česnek a krátce opečte. Nakonec do pánve vlijte půl skleničky bílého vína a nechte zhoustnout. Podávejte k minikarbanátkům. Karbanátky můžete servírovat jako jednohubky na party - skvělé jsou celý večer - teplé i zcela studené.

Poznámka k receptu

Lehce podušená mrkev a celer dodají karbanátkům šmrnc. Můžete je ovšem servírovat jako jednohubky na party - skvělé jsou celý večer - teplé i zcela studené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...