Karbanátek s kapustou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kapustu nakrájejte na čtvrtky. Částečně z nich vykrojte košťál, ale kousek ho nechte, aby se listy nerozpadly.

2. Ve větším kastrolu zahřejte olej, zpěňte na něm česnek nakrájený na plátky a vložte dílky kapusty tak, aby ležely vedle sebe. Mírně podlijte vývarem, osolte, opepřete a pomalu asi 15 minut (ze začátku odkryté) duste.

3. Mezitím promíchejte v misce hovězí a vepřové maso, vejce rozšlehané ve smetaně, nastrouhaný sýr a petrželku, osolte a opepřete. Na nepřilnavém prkénku vytvořte za směsi 4 karbanátky. V rozpáleném oleji je opečte po obou stranách, napřed prudčeji a poté zvolna dopečte dozlatova.

4. Podávejte s citronem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...