Domácí sekaná s vlažným bramborovým salátem

Seznam surovin

Na salát:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z rohlíků okrájíme kůrku, nakrájíme je na plátky, zalijeme smetanou s mlékem a necháme nasáknout. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme ho, opepříme, přilijeme část mléka se smetanou z rozmočených rohlíků a promícháme. Pak postupně vmícháme namočené rohlíky a vejce a znovu dobře promícháme. Na závěr přimícháme jemně nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a citronovou kůru.

Z hmoty utvoříme namočenýma rukama dvě šišky, položíme je na pekáček potřený olejem, podlijeme trochou vody a pečeme za průběžného přelévání výpekem asi 40 minut při 170 °C.

Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na plátky a uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Scedíme je, necháme trochu zchladnout a nasypeme do mísy. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a okurky nakrájené na plátky, zalijeme olejem smíchaným s hořčicí a hořčičnými semínky, opatrně promícháme a dochutíme pepřem a solí.

Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s ještě teplým salátem.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...